Hlavní navigace

Unikátní Philips Cinema Gold s poměrem 21:9 přidává pasivní 3D

10. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Philips letos rozšíří svou nabídku ultraširokoúhlých televizorů o novou Cinemu Gold. Oproti předchozímu modelu sice zmenší úhlopříčku z 58 na 50 palců, ale mění 3D systém. Starší generace používala aktivní technologii se zatmívacími (shutter) brýlemi, Gold bude používat pasivní stereoskopii (Philips Easy 3D), která je běžnější i v klasických kinech.

Philips Cinema GoldPhilips Cinema Gold, foto: Pocket-Lint

V tomto případě brýle neblikají, jen skla s různou polarizací obrazu filtrují stejně polarizovaný duální obraz na televizoru. Výhodou takových brýlí je cena a pohodlí, protože v sobě nemusí mít přijímač synchronizovaných signálů a akumulátor, který živí blikající LCD. Jsou tedy lehká, ale zato jsou vyšší nároky kladeny na samotný zobrazovač.

Cinema Gold obsahuje chytrou interpolaci obrazu z poměru stran 16:9 na 21:9 a poprvé také přepočet 2D na 3D. Oproti starší generaci bylo možné snížit frekvenci na 100 Hz (předtím 400 Hz). Philips dále nabízí LED podsvícení, Smart TV (webové aplikace a sociální sítě), Ambilight Spectra 2 (zadní světelné efekty), nahrávání na USB disky a další technologie pro vylepšení obrazu a zvuku.

Cena ani dostupnost zatím nebyla stanovena.

Zdroj: Pocket-Lint