Hlavní navigace

Názor k článku Unikl plán procesorů Intel pro desktop. Meteor Lake se odkládá, v roce 2023 jen občerstvení Raptorů od tombomino - @ Saruman- tombo ale nepopřeš že prostě i5...

  • 14. 12. 2022 19:26

    tombomino

    @ Saruman
    - tombo ale nepopřeš že prostě i5 je výkonnější.
    .. v MT ano, ve hrach NE, v ST NE, je to plichta
    - ak amdčkáři mají krátkou paměť
    .. kdyz by jsi komenty ode mne cetl pozorne, sam v jednom pisu, ze 8C Zen nemel na hrani zadnou vyhodu. 6C Zeny naopak oproti tehdejsi 4C/4T generaci meli.
    - Přitom nemálo lidí i na starších sestavách používá víc jak jednu obrazovku, dvě jsou kupodivu dost oblíbené a s tím stoupá i potřeba multitaskingu který vícejádro výkonově podrží.
    .. to je obecne tvrzeni, ktere ale obecne neplati. Pokud ma nekdo pusteny Youtube nejaky chatovaci programy na "druhem monitoru" je to "0" zatez. Mas na to i test na HWU, ktery tenhle argumet kompletne VYVRACI. Pokud mas zapnuty streaming pres CPU, tak samozrejme bude i5 podstatne lepsi volba. Nezlob se, ale zjednodusujes do bodu, kdy to co rikas je presne fanouskovsky styl, kterym se tady ohanis :)
    A jeste poznamku k tomu, co pise uz Tynyt. Zen prisel se svymi 8C uplne v jine dobe. Byla to doslovne revoluce v desktopu, ktera uplne rozlozila zajesty Inteluv "4 jadra staci vsem na zbytek je HEDT". Od te doby se to nejak ustalilo..4C/8T kancl, 6C/12T se stalo standartem, 8C/16T stred a 12C/24-16/32T pak high end v desktopu. Tomu odpovida i to jak se ta CPU daji vyuzit. 6C/12T na hrani jednoduse staci. Opet jsou na to testy, ktere to potvrzuji. To ze Intel do toho i5 prilepil Eprdky, kteremu pridavaji MT vykon navic je hezky bonus (to nezpochybnuji), proc ne, ale nedela to to CPU rychlejsi, pokud ten potencial nevyuzijes, protoze jinak je to podobna argumentace, jakou pouziva treba jeden nejemnovany blog..:)