Hlavní navigace

Unikla možná podoba Nokie PureView s Windows Phone. Krásná, či odporná?

7. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již pár dnů po představení revoluční Nokie 808 PureView s 41Mpx fotoaparátem vznikla zvěst o připravované sestřičce s Windows Phone. Nyní máme k dispozici i její možnou podobu.

Mezi veřejnost se dostaly uniklé snímky prezentace, zachycující dosud nepředstavený model (prototyp) nové Nokie PureView s operačním systémem Windows Phone. Splnění snu těch, kteří si oblíbili představenou Nokii 808 PureView, ale zklamalo je nasazení platformy Symbian, je tak zřejmě blízko.

Možná podoba WP modelu s PureView

Nová Nokia by navíc měla mít rychlejší dvoujádrový procesor o taktu 1,5 GHz, větší 4,3" HD displej, grafický procesor Adreno 320 a nainstalovaný operační systém Windows Phone Apollo. A samozřejmě i ten nejdůležitější prvek – 41Mpx fotoaparát, který jsme již viděli u zmiňované „osmsetosmičky“.

Určitě si říkáte k čemu tolik megapixelů. Finští inženýři na to šli ale chytře. Každý pixel ve výsledné fotografii bude tvořen ze sedmi fyzických pixelů na snímači. Ve výsledku tak získáme opravdu velmi ostrou a čistou fotku i za horšího světla. Případně lze díky takovému množství bodů vytvářet velké výřezy při úpravě fotografií v počítači či lze nadbytek pixelů použít jako optický zoom. Velmi hezky je technologie popsána v našem preview Nokie 808 PureView.

Možná podoba WP modelu s PureView

KL24

Nejvíce zarážející je ale na samotném úniku velmi kontroverzní design modelu. Někomu se může líbit, ve většině případů se ale setkává s odporem. Vlajkový model by se navíc neměl moc ohánět designem ale především výbavou. Je tu tedy možnost, že si z nás jen nějaký šikovný grafik vystřelil. Kdyby to ale nakonec byla reálná podoba budoucího modelu, líbila by se vám?

Zdroj: GSMArena

Byl pro vás článek přínosný?