Hlavní navigace

Uniklé fotografie naznačují vzhled chystaného iPhonu 6

3. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tři fotografie, jež se objevily na Weibo, mají zobrazovat chystaný iPhone 6. Údajně pocházejí přímo z továrny Foxconn, kde se přístroj právě podrobuje všem potřebným testům. Samozřejmě je zde na místě opravdu velká dávka skepticismu. O tom, že Apple opravdu plánuje tento rok představit nástupce iPhone 5 (potažmo iPhone 5S), již nikdo nepochybuje. Ale zda máme již nyní tu čest vidět opravdu první vzorky, můžeme pouze diskutovat.

uniklé fotografie naznačují vzhled chystaného iphone6 uniklé fotografie naznačují vzhled chystaného iphone6
Uniklé fotografie naznačují vzhled chystaného iPhonu 6

Ať už jsou fotografie pravdivé, či nikoliv, můžeme na obrázcích vidět podstatně tenčí přístroj, než je současná generace. Ostatně nasvědčuje tomu především samotná čočka fotoaparátu. Jak jistě víte, doposud byla vždy zcela schována v těle přístroje, avšak nyní lehce vystupuje a je lemována drobným (pravděpodobně hliníkovým) rámečkem. Toto řešení fanoušci Apple mohou již nějakou dobu znát například z multimediálního přehrávače iPod touch.

uniklé fotografie naznačují vzhled chystaného iphone6

Pokud situaci kolem chystaného iPhonu 6 alespoň trochu sledujete, jistě vám neunikly předchozí zvěsti, jež dávaly napovědět o větším displeji a tenčím těle přístroje. Fotografie (i když v kvalitě, jakou sami vidíte – fotografie snímku na obrazovce) nám bohužel žádné detaily neprozradí, a tak jsme stále odkázáni na podobné spekulace a drobné zvěsti.

KL24

 

Co tedy již víme nebo tušíme? Plánovaná šestá generace populárního mobilního telefonu Applu bude s největší pravděpodobností následovat současné trendy. Větší obrazovka (očekává se verze se 4,7" a 5,5") je jasný krok do rozjetého vlaku v boji o největší použitelnou úhlopříčku, zaoblené tělo a hrany ve stylu iPod touch pak zase směřují ke sjednocení konceptů napříč jednotlivými výrobky značky. 

Byl pro vás článek přínosný?