Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Máme kompletní specifikace procesorů Intel Comet Lake. Frekvence až 5,3 GHz!. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 12. 2019 17:43

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    No pravda je někde mezi. Většina lidí neupgraduje, ale i tak se ta možnost pořád hodí. I kdybych třeba ten upgrade dělal třeba za šest let a CPU kupoval bazarové, tj. v takovém tom druhém životu PC/desky.

    Jinak to ale to, že se mění socket, není přece u Intelu nic divného. Deset posledních let je to tak, že socket vždycky je na dva roky/dvě generace, pak konec kompatibility.

    @Marwyn
    A navíc tady je k tomu i docela důvod - zvyšují se TDP a proudové nároky, takže se patrně přidaly piny kvůli tomu. Zároveň je tam prý to rozšíření sběrnice DMI ze čtyř linek na osm (prý to bude používat Rocket Lake, uvidíme). To je úplně stejná nekompatibilní změna, jaká vedla k nekompatibilitě Threadripperů 3000 s platformou X399 a teda udělání nového socketu... Takže můžeme se třeba dotazovat, zda nešla udělat kompatibilita mezi těma dvěma verzema LGA 1151, ale tady u LGA 1200 bych to Intelu zrovna nezazlíval