Hlavní navigace

Názor k článku Unikly kompletní specifikace Ryzenů 7000. Zen 4 jde cestou Intelu a zvyšuje spotřebu od tombomino - Je to moc pro domaci pouziti. Drive jsem...

  • 6. 8. 2022 10:38

    tombomino

    Je to moc pro domaci pouziti. Drive jsem dost delal s videama. Dneska obcas jeste neco prekoduji, atd. takze mam dost zkusenosti s mnoha hodinovym MT zatizenim CPU. Chladit rozumne 200+W a cokoliv nad 150W vzduchovym chladicem, aby ten pocitac nezacal hucet je orisek. Je potreba volit skrin, velikost skrine, ventilatory, atd..cely design a stavba pocitace je narocnejsi a drazsi. Krome toho, do mensich skrini, ktere treba preferuji, jako je mATX to v principu nebude uz chladitelne,o ITX ani nemluve. Vodniky nevedu. Uzitna hodnota oproti TOP vzduchovym je mizerna, neni to bez udrzbove, atd. Ted neberu v uvahu ani zbytecnou spotrebu energie a topeni, ktere se projevi napriklad v teplych leptnich mesicih, jako nechteny bonus.
    Chapu, ze kdyz to ma nekdo jen na hrani, tak z jeho pohledu, jestli to zere 60W nebo 100W je celkem jedno, protoze se to CPU stejne flaka na pul plynu. Nicmene v jinych olastech to tak neni. A taky je to trend, ktery je podle mne uplne mimo.