Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Unikly kompletní specifikace Ryzenů 7000. Zen 4 jde cestou Intelu a zvyšuje spotřebu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 6. 8. 2022 10:58

    tynyt

    Jen doplním Tombomina: perf/watt je vždy samozřejmě to nejdůležitější hledisko, když zužitkuješ jakýkoli DOSTUPNÝ výkon. Jenže dnes už spousta uživatelů ani ten 100% výkon využít neumí, většina si jen hraje a tam ten procesor (až na výjimky) běhá typicky na 40-60%, takže typický gamesník ani nezjistí, že má třeba poddimenzované chlazení, protože jeho PC nikdo nikdy nepodrobil burn-in testu. A pak, když náhodou narazí na nějakou strategii, tak se začne divit, že mu to (v lepším případě) throttluje a seká, v horším případě mrzne/padá kvůli vysokým teplotám v bedně.

    Já sám třeba nemám rád ty velké chladiče a vodníky, takže i pro mě je těch cca 150W maximum a víc si nikdy nepořídím, pokud nebudu vyloženě muset.