Hlavní navigace

Názor k článku Unikly specifikace 65W procesorů Raptor Lake. Už i Core i5 jsou big.LITTLE, slibný MT výkon od Radek Holeček - Demonstrujete hloupost? 65W CPU fakt nemá za normálních...

  • 20. 8. 2022 5:57

    Radek Holeček

    Demonstrujete hloupost? 65W CPU fakt nemá za normálních podmínek 250+ W. I kdyby této spotřeby dosáhlo, tak jí dosáhne v okamžiku, kdy je vytíženo na maximum na všech vláknech. Když to vaše autíčko zatížíte na maximum, tak si samozřejmě cucne v pohodě 4x tolik, než je těch vašich 7 litrů, taky úplně v pohodě.
    Že nerozumíte pojmu thermal designed power, je váš problém. Jde o to, že když na ten procesor posadíte chladič s 65W chladícím výkonem, tak ten procesor dokáže běžet v rámci svých specifikací (základní frekvence). Že nedokáže běžet na maximální turbo frekvenci je stejné, jako když vám výrobce auta řekne, že má spotřebu 7, maximálku 220 a zrychlení na stovku za 9. Fakt to neznamená, že těch 220 či to zrychlení dá se spotřebou 7.
    A na rozdíl od aut, kdy vám výrobce tu maximální spotřebu zatají, tak výrobci CPU vám ji dokonce prozradí. Ale vám se to stejně nelíbí.