Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Unikly specifikace 65W procesorů Raptor Lake. Už i Core i5 jsou big.LITTLE, slibný MT výkon. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 20. 8. 2022 16:35

    Neo polni tinnit crga

    AMD zatím slibuje velmi zajímavý nárůst IPC plus nárůst frekvencí, čili dohromady velmi slušný nárůst 1core výkonu. Nicméně poslední drby říkají, že se možná stejně jako výkon zvedne cena. V takovém případě budou dle mého názoru dávat core i5 RL smysl. Pokud člověk nepotřebuje to nejlepší, co na trhu existuje, je lepší vsadit na underdoga, který pro udržení svých prodejů musí adekvátně snížit cenu výrobku.

    Intel by sice zase mohl vyšší cenu opodstatnit více jádry/vlákny, to se mu ale s nižším 1core výkonem(než nabídne konkurence) jen tak nepovede. S dnešním počtem jader většina lidí upřednostní spíš 1core. Ne všichni potřebují rendrovat nesmysly.

    Pokud by se i tak Intelu podařilo držet s AMD v 1core výkonu krok, bude to zcela jistě na úkor spotřeby. Tzn. další snížení poptávky po intelu, tj. snížení cen.

    Doufám tedy, že aspoň modrý výrobce tedy bude nabízet CPU za přijatelné ceny a aspoň 65W modely budou mít rozumnou spotřebu při běžném denním užití.