Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Unikly specifikace 65W procesorů Raptor Lake. Už i Core i5 jsou big.LITTLE, slibný MT výkon. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 21. 8. 2022 13:15

    komarek

    @Radek Holeček "Mám se rozčilovat, že výrobce mého auta tvrdí, že má spotřebu 5 litrů na 100 km, a já té spotřeby při 190 km/h nedosahuju? " ????????????
    Proč děláte, že nevíte, že těch udávaných 65W TDP je vztaženo k base clock? Tzn, že procesor téměř nic nedělá a není pod žádnou zátěži.... To je, jako byste s tím vaším autem stál někde na neutrál a motor běžel pouze pro to, aby obsloužil dobíjení, denní osvětlení, klimatizaci, autorádio a pod.... Ale vy s tím autem snad chcete hlavně jezdit. Proto se uvádí spotřeba ve městě, mimo město a kombinovaná spotřeba. No a to CPU máte jistě také pro to, aby vyvíjelo nějakou činnosti a ne aby se flakalo na neutrál (base clock). Proto by bylo vhodné, aby výrobce CPU uváděl TDP CPU v provozu a ne TDP na neutrál.... Proto nechápu, jak můžete těch 65W stále obhajovat? No možná chápu..... ????