Hlavní navigace

Úniky odhalují masivní nárůst baterie. Xiaomi 15 Pro by měl dostat 6000 mAh při zachování tloušťky i hmotnosti předchozí generace

Sdílet

Zdroj: Cnews
Chystaný smartphone Xiaomi 15 Pro by mohl dostat až 6000mAh baterii křemíko-uhlíkovou baterii, aniž by oproti předchozímu modelu vzrostla jeho tloušťka 8,5 mm.

Nedostatečná výdrž je jedním z hlavních nedostatků mnoha smartphonů moderní doby. Zatímco někteří výrobci se snaží pro zlepšení výdrže maximálně optimalizovat svůj systém, jiní sází baterii s větší kapacitou, avšak za cenu větších rozměrů samotného zařízení.

To však nemá být případ nově plánovaného Xiaomi 15 Pro, které má podle úniků od tipéra Digital Chat Station dostat baterii s kapacitou 6000 mAh, aniž by došlo k nárůstu jeho tloušťky. Tipér podle magazínu Gizmochina odhaduje zachování tloušťky 8,5 mm (jako u předchozího modelu) a hmotnosti okolo 220 gramů.

Pro srovnání, loňské Xiaomi 14 Pro dostalo baterii s kapacitou 4800 mAh a Ultra pak 5000mAh baterii. Nárůst kapacity tak může být způsoben použitím křemíko-uhlíkové baterie se zápornou elektrodou, která poskytuje vyšší energetickou hustotu než tradiční lithium-iontové baterie. Zprávy také naznačují, že nové Xiaomi 15 Pro nabídne 90W rychlonabíjení doprovázené 50W bezdrátovým nabíjením.

KL24

Magazín Gizmochina také poodhaluje další parametry nově chystané řady Xiaomi 15, která se má dočkat představení letos v říjnu. Xiaomi 15 Pro by měl dostat 6,74" OLED displej s mikrozakřivením na všech stranách, 2K rozlišení a dnes už standardní obnovovací frekvenci 120 Hz. Očekává se i nasazení nejnovějšího Androidu 15 a odolnost IP69.

Recenze Xiaomi 14 Ultra: je to stále ještě smartphone, nebo už kompaktní fotoaparát? Přečtěte si také:

Recenze Xiaomi 14 Ultra: je to stále ještě smartphone, nebo už kompaktní fotoaparát?

Co se fotovýbavy týče, měl by smartphone nabídnout trojici 50Mpx fotoaparátů, konkrétně hlavní OmniVision OV50K s proměnnou clonou f/1.4 až f/2.5, ultraširokoúhlý a periskopický teleobjektiv Sony IMX8. Všechny úniky je ale nutné brát zatím s dávnou skepse, jelikož se nejedná o oficiálně potvrzené informace přímo od Xiaomi.

Byl pro vás článek přínosný?