Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Takhle budou za pár let vypadat hry. Unity je v nejlepší formě. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 19. 1. 2018 17:33

    Pacik

    Hra se dá určitě udělat i v jednom člověku, ale je to moc náročné. Najde se jen pár lidí, co ovládají dobře vše, co je třeba k vývoji hry.
    A ne, opravdu to není o tom, že máčkneš kouzelné tlačítko, a máš hru hotovou. Děláš vše, od modelace terénu, po textury, přes zvuky až po "umělou inteligenci" nepřátel. Každou postavu musíš vymodelovat, stejně tak její oblečení (kterému se většinou dávají vlastnosti, jako kde je pevně přikotven k tělu, kde se jak může ohýbat, atp...) a samozřejmě i naanimovat (chůze, skrčení, běh, atp...).
    Pokud se chceš o něco pokusit, a neumíš programovat (což je mi jasné podle tvého dotazu), tak zkus hovadiny typu GameMaker, atp... Tam něco zvládne vytvořit i mimino. Pokud to myslíš vážněji, tak mohu doporučit Unreal Engine - je zdarma (tedy, pokud tvá hra vyjde a bude vydělávat více jak 3k USD tak se platí 5% ze zisku Epic Games), a pro začátečníka je tam skvělý BluePrint systém - tzn. nemusíš se učit programovat v C++ nebo C#.