Hlavní navigace

Upgrade na Windows 8 vás pravděpodobně vyjde zhruba na tři stovky

15. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V minulém týdnu jsme se dozvěděli poměrně důležitou věc, a sice že kupon na upgrade na Windows 8 budeme k novým počítačům s Windows 7 dostávat již brzy. Microsoftu skoro ani nic jiného nezbývá. Aby všichni nečekali na příchod nového operačního systému, nabídne platícím zákazníkům, že když se nákupem nebudou vyčkávat až do podzimu, poskytne jim možnost přejít na novější Windows. Dříve ovšem platilo, že bezplatně. Před pár dny vyšlo najevo, že nová upgradovací akce bezplatná nebude. Kupony k nově zakoupeným strojům se Sedmičkami se jako obvykle rozdávat budou, pokud ale budete chtít po vydání Windows 8 (někdy na podzim) na nový systém přejít, budete si muset něco málo připlatit.

Tip: Možnost upgradovat ze Sedmiček na Windows 8 odstartuje v červnu

Doteď jsme věděli pouze to, že se kupony budou rozdávat brzy. Dostanou je všichni, kteří zakoupí edici Windows 7 Home Basic nebo vyšší. Nyní se ovšem objevila informace o tom, že dodatečný přechod z Windows 7 na Windows 8 bude stát 14,99 dolaru. Hrubě přepočteno na naše koruny to dělá nějaké tři stovky. Stojí za to podotknout, že stále nevíme, jakou cenu Microsoft nasadí v našich končinách, výsledná suma se rozhodně může lehce lišit. Pro pořádek připomínám, že za své peníze nedostanete základní edici, nýbrž rovnou vyšší Windows 8 Pro. Stále si však myslím, že by Redmondští mohli nabídnout upgrade buď ještě levněji, nebo úplně zdarma, a to na základní Windows 8.

 

Tato edice bude většině uživatelů totiž stejně dostačovat. Akce s kupony má být zahájena 2. června. Pokud budete kupovat počítač po tomto datu, ujistěte se, že dostanete také kupon.

Upgrade na Windows 8; Zdroj: CNET News

Zdroj: SuperSite Blog

Byl pro vás článek přínosný?