Hlavní navigace

Upgrade nebude hned pro všechny. První jdou na řadu Windows Insiders

3. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle Microsoftu si upgrade na Windows 10 zarezervovaly miliony lidí, konkrétnější však firma není. Uvedla aspoň, že program Windows Insider nadále roste. Účastníků se už sešlo 5 milionů. Microsoft poprvé oficiálně řekl, že již brzy dostanou nadcházející operační systém do rukou výrobci počítačů. Když si dnes koupíte nový počítač, upgrade vám zaručí nálepka, viz níže. Tou výrobce doloží, že systém testoval a bude na daném zařízení fungovat.

Potvrzení, že počítač je kompatibilní a půjdou na něm Windows 10
Potvrzení, že počítač je kompatibilní
a půjdou na něm Windows 10 | Foto: Microsoft

Tentokrát Redmondští odhalili, jak bude probíhat distribuce upgradu pro uživatele Windows 7 a 8.1. Vyšlo najevo, že vlastně navzdory rezervaci a přednačítání instalační souborů nebudou mít Desítky k dispozici všichni hned první den. Jako první budou odbaveni členové programu Windows Insiders. To bude 29. července.

 

Teprve po tomto datu budou ve vlnách povyšovány další počítače. Jak dlouho má zpřístupnění upgradu na Windows 10 všem zájemcům zabrat, to Microsoft neuvádí. Mohou to tak být dny, případně týdny. Podle popisu chce Microsoft předejít katastrofě – teprve při nasazení na počítače ve světě bude odhalena řada chyb. Je to tak pokaždé.

Proto zvolil tradiční přístup postupného uvolňování systému. Pokud nebudou objeveny (závažné) problémy, bude distribuce pokračovat ve větším měřítku. Problém vidím spíš v tom, že doteď se firma tvářila, že 29 .července zájemci přejdou. Aktuálně to tak nevypadá. Není jasné, jestli bude možné v den D upgrade ručně vyvolat.

Na každý pád vás poradce pro upgrade informuje, pokud bude např. zjištěna nekompatibilita. Dále jsme se poprvé oficiálně dozvěděli, že Windows 10 v edicích Enterprise a Education budou pro multilicenční zákazníky k dispozici od 1. srpna.

KL24

Výzva k upgradu na Windows 10
Výzva k upgradu na Windows 10 | Foto: Microsoft

Zdroj: Blogging Windows

Byl pro vás článek přínosný?