Hlavní navigace

Upravte si hlavní stránku Seznamu přesně podle svého gusta

9. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hlavní stránka portálu Seznam.cz má mnoho uživatelů nastaveno jako domovskou stránku v prohlížeči, takže se s ní velice často setkává. Už delší dobu je přitom možné tuto stránku do značné míry upravovat, aby lépe odpovídala vkusu každého uživatele.

Většinu úprav je možné provádět pouze v rámci uživatelského účtu, proto je potřeba, abyste se nejprve přihlásili do své emailové schránky nebo prostřednictvím odkazu Přihlásit se v pravém horním rohu. Výhodou ovšem je, že všechny takto provedené úpravy budou v rámci účtu uchovány, takže ať se v budoucnu ke svému účtu přihlásíte z kteréhokoliv počítače, vždy bude mít hlavní stránka Seznamu tu podobu, kterou jste si přednastavili.

Změna vzhledu

Klepnete-li v pravém horním rohu stránky na odkaz Vybrat vzhled, můžete si zvolit některý z více než dvacítky grafických motivů, který se bude zobrazovat na pozadí. Mezi jednotlivými motivy se můžete pohybovat pomocí šipek. Po klepnutí na položku Vlastní vzhled je dokonce možné zvolit vlastní obrázek uložený na pevném disku. Úpravu vzhledu potvrdíte klepnutím na odkaz Uložit a zavřít.

Rozmístění sekcí

Nejzajímavější možností personalizace hlavní stránky je změna rozmístění jednotlivých sekcí. Jste fanoušek sportu? Pak si určitě rádi přesunete sekci Sport.cz se sportovními články výše, kde ji budete mít neustále na očích. Stačí najet ukazatelem myši nad záhlaví této sekce, klepnutím tuto sekci uchopit a následně přesunout na požadované místo. Stejným způsobem lze přizpůsobit rozmístění většiny sekcí.

Po umístění ukazatele myši nad záhlaví kterékoliv sekce se vždy zobrazí pruh s odkazem Upravit. Klepnutím na něj zobrazíte dialog, ve kterém snadno změníte základní parametry příslušné sekce. Například u sekce Novinky.cz můžete změnit počet zobrazených zpráv nebo to, zda se budou zobrazovat i jejich náhledy, v sekci Horoskopy zobrazované znamení a v sekci TV program pak vámi preferované televizní stanice. Každá sekce nabízí specifická nastavení. 

Chcete-li některou sekci odstranit, stačí po klepnutí na odkaz Upravit zvolit příkaz Odebrat box. /šipka k IMG_2.png/ Pokud vám naopak některá sekce chybí, klepněte v dolní části stránky na odkaz Nastavení. V části Přidat si obsah potom zatržením jednotlivých položek můžete určit, co vše se bude na hlavní stránce zobrazovat. Chybí-li vám ve výčtu některý z vašich oblíbených serverů, můžete si jej přidat díky RSS v části Vlastní obsah.

Další úpravy

Na této stránce naleznete i některá další nastavení, která mění podobu i funkčnost hlavní stránky Seznamu. V části Rozvržení stránky můžete klepnutím zvolit, zda bude mít hlavní stránka dva nebo tři sloupce a níže můžete také aktivovat/deaktivovat našeptávač při zadávání výrazů do vyhledávacího řádku. Praktická je také možnost ovlivnit pořadí vyhledávacích funkcí (Nastavení hledání), tedy toho, v jakém pořadí se budou jednotlivé odkazy (kategorie hledání) zobrazovat u vyhledávacího pole na hlavní stránce.

Poslední odkaz Nastavit Seznam.cz do výchozího nastavení zruší veškerá uživatelská nastavení a vrátí hlavní stránku do výchozí podoby. Všechny změny nezapomeňte uložit tlačítkem Uložit nastavení.

KL24

Bez přihlášení

Umístění jednotlivých sekcí nebo změnu vzhledu je možné upravovat i bez přihlášení k uživatelskému účtu. Tyto úpravy však budou uchovány pouze na základě údajů ze souborů cookies a tudíž se projeví pouze na počítači, na němž bylo nastavení provedeno. Doporučujeme proto všechny změny provádět až po přihlášení k emailovému účtu.

 

Byl pro vás článek přínosný?