Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Rozhodnuto. USB-C bude v Evropské unii povinné v mobilech i noteboocích, Apple se musí přizpůsobit. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 8. 6. 2022 13:26

    Salty Daddy

    Jakožto někdo, kdo už i vyvíjí zařízení s USB PD musím říct, že návrh není o nic složitější, než bez něho. Jasný, s 1mil prodanými zařízeními, na kterých máte (a teď plácnu, bo je to ve výsledku méně) o 20 centů menší marži ve výsledku znamená, že máte o 200k menší zisk, což jde znát, ale ono postupně cena tohoto řešení klesá.

    A EU neřekla, že to musí být jediný konektor. Klidně můžete dál používat Lenovo nabíjecí konektor. Jen ten notebook musí umět i USB-C nabíjení, což nadmíru vítám. Podle mě by to měly umět všechny notebooky už dnes. U notebooků bez PD používám redukci s čipem.

    Nabíječky dražší nebudou. Přidat k 19V zdroji i 5V je nic. Zdroj nemusí mít všechny druhy napětí, jestli víte. Dva stačí a ta 5V nemusí být silná větev, i když se většinou dělá alespoň ty 1-2A, bo proč ne, když ušetření je prakticky žádné.

    Co se odolnosti týče. Musím zaklepat, že nemám ani jeden rozbitý konektor/kabel. Ale už jsem je opravoval po jiných. Je to bolest opravovat, hlavně ty s full Thunderboltem, ale stále se to dá, pokud ten člověk nevytrhl s konektorem i všechny pády. A pokud ho, tak holt je to na hodinu práce s 0.5 lakovaným vodičem.