Hlavní navigace

USB kondom pro bezpečné nabíjení. Chraňte se před promiskuitními porty

16. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nabíjení telefonu v neznámém USB portu neznámého počítače může být nebepečné. Možná věříte kolegovu notebooku, ale takové nabíjecí kiosky na veřejných místech lze srovnávat s veřejnými toaletami. Abyste na takových místech něco nepříjemného nechytili, nebo nevěnovali neznámému dobrodinci svá data, je tu vynález od int3.cc nazvaný USB kondom.

 

Jelikož ani přerušované nabíjení, nebo užívání antiviru protistranou, není stoprocentně spolehlivé, spočívá princip USB kondomu v úplném přerušení datových pinů, takže přes USB probíhá opravdu jen nabíjení energií. Když chcete jistotu, nemusíte si už jen nabíjet sami doma, ale stačí nasadit tento adaptér.

USB kondom bude v prodeji již velmi brzo a samozřejmě v nějakém pěkném pouzdře, ne jen tištěný spoj z obrázku. Chystají se dvě varianty, pro microUSB i miniUSB. Prý velmi levně.

 

Jiný typ, nebo aspoň pokus ​o USB kondom, tu už kdysi byl. Šlo o násadu na flashdisk, která měla detekovat pokus o průnik nevyžádaných dat – vlastně takový malý firewall. Jestli došlo k výrobě jsme nezjistili, dnešní novinka je ale úplně něco jiného.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.