Hlavní navigace

Uschovna.cz mění majitele a zlepšuje služby

20. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jeden z prvních známých souborových úložišť v Česku Uschovna.cz prodal Dial Telecom společnosti Capsa-Premier.cz za nezveřejněnou částku v řádu milionů korun. Doplní tak vlastní portofolio, které mj. také působí na trhu fileserverů se službou Easy.Capsa.cz. Dial Telecom peníze invenstuje do vývoje dalších optických sítí.

Uschovna.cz ještě pod původním majitelem v pondělí zvýšila limit pro ukládání souborů ze 100 MB na 250 MB. Byly změněny i další podmínky. Soubory lze zaslat až 15 lidem najednou, kteří je mohou stáhnout až 20× a celý balík se smaže po 62 hodinách od prvního stažení. V současné době Uschovna.cz vyřizuje asi 250 000 datových balíků do měsíce s kapacitou přes 11 TB. Více v tiskové zprávě.

Nový majitel služby ještě dále rozšíří. Od 1. července limit vzroste v bezplatné variantě na 300 MB a zavedou se další placené služby s kapacitami až 2 GB na soubor. Garantovaná doba uložena stoupne na 14 dní, další dny už za poplatek. Nová úschovna už bude více podobná službám jako Rapidshare, eDisk apod. a vymaní se ze škatulky „lepší příloha e-mailu“.

Zdroj: Dial Telecom (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?