Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Útoky na chyby Meltdown a Spectre už existují v reálném světě, našlo se jich přes 100. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 3. 2. 2018 16:20

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Takže vymyšlená díra z konspirační teorie je problém, ale reálně dokázaná díra, kterou ty záplaty opravují nebo aspoň zmírňují, to je zlo? :)

    Pánové, pánové. Zkuste se trochu odpoutat od těch výkonnostních dopadů a kouknout se na to střízlivě. Ano, je to nepříjemnost, ale to není důvod na to reagovat iracionálně a dělat při tom zhodnocení situace a reagování chyby.

    Vemte si to takhle: novej software má taky pravidelně větší požadavky, dělá toho víc. Novej OS/desktop na Linuxu taky mívá víc funkcí, služeb a potřebuje víc výkonu. Nový hry mají víc efektů, fyziky, AI výpočtů, taky potřebují víc výkonu. Vývoj všeho softwaru v podstatě snižuje dostupnej výkon na identickém procesoru nebo dalším hardwaru. A tohle není nic moc jiného - nový software posílil bezpečnost za tu cenu, že to stojí nějakej výkon, novější CPU to jednou vykompenzujou. A nejsou to jediné security features, které PC zpomalí.

    Tím nechci nějak kázat, ale IMHO je rozumnější to prostě přijmout. Někdy v životě prostře přijdou nepříjemnosti a člověk nemůže mít všechno. A jako ztovna nějaký jednociferný procento výkonu dolů na desktopu/notebooku... člověk může v životě potkat o dost horší věci.