Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Uvedení Radeonu RX Vega je už prý „za rohem“. Může mít 4 nebo 8 GB paměti HBM2. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 3. 2017 15:20

    Crha (neregistrovaný)

    Vážený pane redaktore, Vega bude mít menší kapacitu pamětí protože bude s pamětí nakládat podle sebe a nikoliv podle programátora. Nevím jak moc je ta informace věrohodná, ale AMD samo prezentovalo, že programátoři si zbytečně alokují velkou paměť pro grafiku, která je z poloviny prázdná a nebo když už nějaké data tam nahraná jsou tak se vůbec nepoužívají. Z tohto důvodu se na toto zaměřili a šli cestou aby v paměti bylo jen opravdu to co karta potřebuje, tím pádem je nutno chápat Vegu s 4GB vRAM jako by se jednalo o náhradu dnešních typických DDR 8GB. Pak by samozřejmě Vega s 8GB, byla jako DDR 16GB.

    Jinak jak je u AMD zvykem tak něco je ohlášení produktu a něco je reálná dostupnost v prodejnách. Podle startu předchozích produktů, tak lze velmi jednoduše odhadnout, že Vegu AMD může klidně ohlásit duben/květen, ale do prodeje se reálně dostanou v srpnu a nereferenčky v listopadu 2017.