Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Uvnitř Threadripperů nejsou žádné atrapy, všechny čtyři čipy jsou zcela reálné. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 9. 2017 17:28

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Je to tak, ale je to marketing, vždycky tam může být nějaký kreativní výklad faktů. Třeba Nvidia tvrdí, že vývoj čipu GV100 stál 3 miliardy dolarů, což je evidentně ptákovina (z ekonomických důvodů) a nejspíš je legenda taková, že započítali postupně náklady na RD všech předchozích GPU, které Voltě evolučně předcházely, nebo tak něco (prachy investované TSMC do vývoje 12nm procesu?).

    Ono statisticky bývají čipy z prostředku waferu kvalitnější, nebo asi existují i nějaké indikátory kvality celého waferu. Takže asi existuje určitá byť nepřesná možnost vytipovávat teoreticky lepší čipy i bez jejich testování. A ta by se pak dala použít jako podklad pro takový marketingový canc o tom, jak pro ten produkt vybírají nej čipy. Ale samozřejmě schopnost je fakt testovat dává mnohem větší smysl - otázka je, jestli na ní ta firma má technologii/peníze.