Hlavní navigace

Už i Asus vsadil na kruhový displej. Hodinky ZenWatch 3 vypadají skvěle [IFA]

31. 8. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Třetí generace hodinek od Asusu se zbavila obdélníkového displeje a využívá kruhový AMOLED o průměru 1,39" a opsaném rozlišení 400 × 400 px. Tchajwanský výrobce láká i na ruční výrobu a prémiové materiály. Tělo je z odolné chirurgické oceli 316L, řemínek zase z pravé italské kůže, jen displej nechrání safír, ale pouze Gorilla Glass. ZenWatch 3 navíc nejsou na poměry chytrých hodinek ani příliš drahé. Výrobce si řekne o 229 eur, což je v přepočtu 6200 Kč.

Asus ZenWatch 3
Asus ZenWatch 3

Stejně jako předchozí generace hodinky běží na systému Android Wear. Mají širokou softwarovou základnu a spojí se s Androidem i iPhonem. Asus nasadil nový čipset Snapdragon Wear 2100, který slibuje o čtvrtinu nižší spotřebu než předchozí Snapdragon 400. Hodinky by s 340mAh akumulátorem měly vydržet dva dny provozu. Asus dokonce vylepšil magnetické nabíjení. Za 15 minut v síti se hodinky nabijí na 60 %. To by mělo stačit na celý den v provozu.

" width="640" frameborder="0" height="360">

Výbava ZenWatch 3 je ale jinak úplně základní. Počítejte jen s měřením pohybu pomocí akcelerometru a gyroskopu. GPS chybí, vzadu není ani měřič srdečního tepu. Oproti předchozí generace zmizel i mikrofon a reproduktorek. Voděodolnost dle specifikace IP67 ale naštěstí zůstala.

 

Zdroj: Asus

Byl pro vás článek přínosný?