Hlavní navigace

Už víte, kam půjdete. Opera 24 vás nechá nahlédnout na stránku

3. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kolem Opery se vylouplo hned několik novinek. První má k obecenstvu norského prohlížeče nejblíže, neboť vyšla nová stabilní řada. Opera 24 revoluci nezpůsobí, ale pokračuje v přidávání funkcí. Oproti předchozímu vydání autoři vymysleli, jak zpřehlednit navigaci. Když ukazatelem myši najedete nad panel, zobrazí se v okně náhled stránky.

Přesně tak víte, kam se přepnete. Vlastně se tak dá na stránky nahlížet, aniž byste se nutně museli přepnout, což se hodí, pokud chcete jen po očku nahlédnout na Facebook. Opera 24 pro Windows dále vypadá lépe na vzácných obrazovkách s vysokou hustotou bodů. Poslední drobností je potemnělé okno v režimu anonymního prohlížení.

 

Prohlížeč teď dává viditelněji najevo, že stopy po této relaci budou po uzavření okna skartovány. Stáhnout si můžete verzi pro Windows nebo OS X. Zájemci o méně stabilní variantu Opery mohou vyzkoušet verzi 25 (developer). Ta už vám umožní prohlížet dokumenty v PDF v okně prohlížeče a bez doplňku.

Jinak se autoři zabývali instalačním programem, který teď nabízí více možností. Ale rozebírat dopodrobna redesignovaného průvodce instalací asi smysl nemá, že? Stáhnout můžete verzi pro Windows, OS X nebo Linux.

Náhledy na stránky v Opeře 24
Náhledy na stránky v Opeře 24

Zdroj: Opera Desktop Team 1 | 2