Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Už i zdroje se vyrábí speciálně pro těžbu kryptoměn. FSP uvádí 2000W model pro 16 grafik. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 24. 11. 2017 14:14

    Gildor

    Proč mysíte, že ten samotný přechod na PoS tu trží cenu tak vyhodí nahoru?
    Co já jsem tak četl, tak hlavním driverem těch cen se už stávají hlavně investice větších objemů kapitálu. Viděl jsem názory, že BTC v posledních měsících tak roste díky tomu, že do něj poprvé začali investovat orpavdu velcí hráči, a už o tom začínají uvažovat i vyloženě kozervatní investoři, jako penzijní fondy (to je pro BTC samozřejmě pozitivní).
    Naopak ETH možná od června stagnuje (nebo stagnovalo), protože investoři byli dlouho nejistí, jestli po té "horečce" není cena přeci jen "přepálená".
    Jinak finanční analytici jsou evidelně dost zoufalí, co se týče předpovědí, takže kromě (očividné) velké volatility, se opravdu na ničem neshodnou a jsou vidět předpovědi jak růstu na $100k/BTC, tak pádu na dno.

    Já viděl jeden zajímavý názor na to, co by mohlo kryptoměny ohrozit. Poslední 2-3 roky se začínají nafukovat ceny technolgických akcií, stačí se podívat na Teslu, Nvidii, Apple, Netflix, Alphabet, atd. U některých to neodpovídá reálným hospodářkým výsledkům (byť jsou, až na tu Teslu, hodně dobré) a neodpovídá to ani celkové náladě na trhu (např. technologické akcie letos stojí za cca 40 % růstu tržní kapitalizace indexu S&P 500), takže se začíná spekulovat o tom, jestli to není (nebo brzy nebude) nová technologická bublina jako "dotcom", která by časem mohla prasnout.
    A pak je otázka, jestli by takové prasnutí akciové bubliny sebou nemohlo vzít i kryptoměny.