Hlavní navigace

Užitečné funkce nejen od komunity poskytnou doplňky pro Google Docs

12. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kancelářské aplikace od Googlu se v domácích podmínkách neztratí. Sice nenabídnou tolik funkcí jako třeba Microsoft v jeho Office, na druhou stranu jsou zdarma, možnosti spolupráce člověk ocení při mnoha příležitostech a těch funkcí zase není tak málo, abyste nezvládli běžné úlohy. A kdyby vám nějaká funkce chyběla, pravděpodobně vám podá pomocnou ruku jeden z doplňků.

Mezi položky hlavní nabídky se vetřela úplně nová – Add-ons, v češtině prostě Doplňky. Z galerie si některý z doplňků vyberete a použijete ho. Jeden třeba importuje adresy z tabulky do textového dokumentu, takže je můžete třeba vytisknout v přehledném podání. Studenty potěší nástroj na práci a vkládání citací.

 

Pakliže hodláte více lidem rozeslat podobný dokument, třeba pozvánku na narozeninovou párty, ale s tím, že by na každé mělo být jméno příjemce, s tím vám pomůže kupříkladu Merge by Mailchimp. Doplňky jsou nyní využitelné v nové verzi tabulek a dokumentech, nikoli v presentacích. Možnosti rozšíření základní funkcionality mohou být zásadní. Co nenaprogramuje Google sám, o to se postará komunita.

CS24

Zdroj: Google Drive Blog