Hlavní navigace

V App Store je už 650 000 aplikací. Apple vývojářům zaplatil 5,5 mld. USD

25. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kromě ohlášených finančních výsledků Applu, jsme se v následném konferenčním hovoru dozvěděli další podrobnosti. Finanční ředitel Peter Oppenheimer zdůraznil, že v obchodě pro iOS je už 650 000 aplikací, 250 000 z nich jsou optimalizovány také pro iPad.

Před třemi měsíci App Store obsahoval 600 000 aplikací, stejný počet před měsícem potvrdil také Google v Play Storu. Bez přehánění tak můžeme říct, že velikost obchodů je stejná, Apple má ale subjektivně mnohem více aplikací specializovaných pro tablety.

Apple v posledním čtvrtletí vyplatil vývojářům mobilních aplikací 5,5 miliardy amerických dolarů, v předchozím období to byly „jen“ čtyři miliardy.

Na tiskovce dále zaznělo, že iCloud už využívá 150 milionů lidí. Před třemi měsíci jich bylo 125 milionů, ale Apple mezitím prodal 25 milionů iPhonů a 17 milionů iPadů (+ možná několik milionů iPodů Touch), takže se uživatelé mobilních zařízení plynule naučili používat chytřejší synchronizaci dat.

Cloudová služba Applu je také těsněji spjata s novým operačním systémem OS X Mountain Lion. Ten se začal prodávat před pár minutami, v Mac App Storu jej můžete stahovat za 15,99 eura. Brzy vám přineseme zkušenosti s finální verzí „Pumy“. Zůstaňte s námi.

MMF24

 

Zdroj: TechCrunch