Hlavní navigace

V červenci přijdou nové Mapy.cz, dostanou bezkonkurenční turistické mapy

14. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na dnešní tiskové konferenci ohlásil Seznam velkou aktualizaci služby Mapy.cz. Už v červenci budou nasazeny nové turistické mapy v měřítku 1 : 5000. Ty připraví digitální divize společnosti PLANstudio, kterou loni Seznam koupil. Aktuálně jsou na seznamáckých mapách podklady v měřítku 1 : 24 000, které připravila SHOCart.

Po loňské akvizici digitální divize PLANstudia vytváříme vlastní zcela nové mapové dílo s cílem na aktuálnost a detailnost mapových podkladů. Chceme nabízet ty nejlepší on-line mapy, které v ČR jsou. Nové turistické mapy nabídneme až do měřítka 1 : 5000, řádově podrobnější než srovnatelná mapová díla na trhu,“ říká Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.

Nové turistické mapy Seznamu (Mapy.cz)

Staré vs. nové turistické mapy, foto: Seznam

Turistické mapy se dočkají také plánování pro cyklo i pěší turistiku. Výsledný itinerář cesty bude možné vytisknout.

Do konce roku chce Seznam vydat aktualizovanou mobilní aplikaci s offline mapami. Letošní novinkou bude i využití uživatelů při úpravách podkladů. Tento crowsourcing má zrychlit zavádění změn na mapách, úpravy mají být prováděny do druhého dne.

 

Více informací o dnešní konferenci najdete v sekci Tiskové zprávy. Mimo jiné se dozvíte, že provozní zisk Seznamu (před zdaněním), byl za poslední rok více než miliarda korun.