Hlavní navigace

V Česku máme ve Windows Store již téměř 10 000 aplikací, celý svět 20 000

22. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to skoro měsíc, co jsme naposledy počítali, kolik aplikací okupuje Windows Store, podívejme se do něj nyní znovu. Windows 8 oficiálně vyšla 26. října, čili prakticky před měsícem. Od té doby stihl Steve Ballmer ohlásit čtyři miliony prodaných upgradů systému a Steven Sinofsky pro úplně změnu opustil společnost. Aplikace utěšeně přibývají, byť zatím hodně velkých značek zůstává u slibů a programy teprve vyvíjí. Dočkáme se mj. Dropboxu či Twitteru. Naopak nevíme, jestli kdy přijde Facebook.

Tip: Twitter, Dropbox nebo PayPal přijdou do Windows 8 v dohledné době

Microsoft sám bojuje s dotekovým Skypem, který nás trápí především v tom ohledu, že nám nedovoluje se odhlásit. Čert ať vezme posílání souborů, tuto funkci na chvíli oželíme. Klient pro Twitter, Tweetro, pro změnu bojuje s tím, že vyčerpal počet volných prostředků, které mu provozovatel sítě uvolnil. Z Windows Store byl proto stažen a časem se vrátí jako placený program. Vzhledem k tomu, že se MetroTwit nedávno chlubil s tím, že jej stáhlo přes sto tisíc uživatelů, čekáme podobné problémy zanedlouho také u něj.

 

Zahraniční zdroje hlásí, že celkový počet aplikací ve Windows Store se blíží 20 000. Ne všechny jsou ale dostupné všude. Ve Spojených státech lze dosáhnout jen na zhruba 11 600 z nich. A co Česká republika? Provedli jsme vlastní jednoduché měření. Jako posledně upozorňuji, že počty zahrnují desktopové aplikace, jichž v katalogu několik naleznete. Dopočítali jsme se 9 541 kusů.

Stav Windows Store v Česku
Stav Windows Store v Česku

Bohužel, také Windows Store se potýká se spamovým obsahem. Podívejte se na graf. Také se vám nezdá, že aplikace pro vzdělávání tvoří součást dvou nejnabitějších kategorií? Nejvíce mají Hry, konkrétně 1 546, Vzdělání následuje s 1 501. Když si sekci otevřete, zjistíte, že ji naplnil nekvalitní obsah, který útočí kvantitou. Tento nevyžádaný obsah statistiku přirozeně zkresluje. Naše data platí k dnešnímu datu.

Aktuálně do obchodu přibývá asi 500 aplikací denně.

MMF24

 Záplava spamového obsahu
Záplava spamového obsahu

Zdroj: Winsyde