Hlavní navigace

Názor k článku V dubnu přijde AMD FirePro s GPU Hawaii. Asus na něm zase založí duální Ares III od JP01 - Ještě jednou, Vy jste tvrdil, že DDR4 nebudou...

  • 31. 7. 2013 12:25

    JP01 (neregistrovaný)

    Ještě jednou, Vy jste tvrdil, že DDR4 nebudou mít nižší latence než DDR3. Nakonec se ukázalo, že je to možné a proto Vy vytáhnete něco o ceně, o které původně vůbec nebyla řeč. Musíte pořád hledat nějaké vytáčky, to je tak těžké uznat, že jste to neodhadl?


    Nemusíme hledat extrém, co takové 1600 CL8 paměti, co 1866 CL9? Myslím, že se co do časování starým DDR2 alespoň vyrovnají.


    "To je jako koupit si procesor s frekvencí 4GHz a pak ho provozovat na 2.0GHz."


    Budete se divit, ale i to se dělá. :)


    Abyste mě špatně nepochopil, já neříkám, že je dobré provozovat paměti na nižším taktu za účelem lepších latencí. Já se jen snažím oponovat Vašemu výroku, že DDR4 budou mít horší časování.


    "Celá vaše teorie je založena na papírově rychlejších DDRx, které následně podtaktujete (za účelem lepšího CL). Ale když vezmete nativní DDR4 2133MHz versus nativní DDR3 2133, tak bude časování obou velmi podobné IMHO. ( a o tom celou dobu mluvím )"


    Moje teorie se alespoň zakládá na reálných a hlavně SPRÁVNĚ INTERPRETOVANÝCH faktech. :D


    Když říkáte, že už teď jsou časování DDR3 a DDR4 velmi podobné, tak je jen otázkou, kdy přijdou lepší DDR4. U DDR3 nepředpokládám žádný masivní vývoj, stejně tak jako se teď nijak moc nevyvíjí DDR2.


    Hlavní je kvalita čipů. Ty buď umožní vysoké frekvence při vyšším časování nebo nízké časování při nízké frekvenci.


    Když to vezmeme do důsledku, tak lag rychlých DDR3 při vysokém časování bude stejně nižší než lag pomalých DDR3 s nízkým časováním.


    2133 CL 10; lag 38 ms


    1866 CL 9; lag 39 ms


    1333 CL 8; lag 48 ms