Hlavní navigace

V Google Mapách se objeví sdílení polohy. Vyberete kontakty, které vás můžou šmírovat

23. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Se sdílením polohy v reálném čase již Google experimentuje od roku 2009, kdy spustil službu Latitude. Uživatelé Androidu mohli svým známým ukazovat, kde se právě nacházejí. Latitude skončil a funkce se později dostala do G+. V aplikaci si můžete vybrat, kteří lidé (a jestli vůbec) mohou vidět vaši přesnou pozici, nebo lokalizaci na úrovni města.

Funkci pro sdílení polohy v reálném čase budou moci nově využívat i ti, kteří G+ nechtějí. Google ji totiž zahrne přímo do map. V aplikaci pro Android a iOS přibude v menu položka Sdílet polohu, případně Sdílet výlet. První bude dostupná v režimu mapu, druhá pak při navigaci. Rozdíl je v tom, že u navigace bude vidět čas dojezdu. V cíli se navíc sdílení polohy vypne. U běžného sdílení půjde nastavit, jak dlouho bude funkce aktivní podobně jako například u režimu Nerušit (tj. dokud funkci nevypnete, nebo ve skocích po hodinách).

Sledovat vás budou moci ti, který pošlete odkaz ručně, či přes nějaký messenger nebo SMS. Druhé straně vyskočí notifikace, že jste s ní začali sdílet polohu. Během chvilky budete moci sdílení oplatit.

KL24

Zatím není jasné, kdy se novinka v aplikaci objeví. Google tvrdí jen obvyklé „brzy“.

Byl pro vás článek přínosný?