Hlavní navigace

V Los Angeles se bude učit na iPadech, tablet tam dostane 660 000 studentů

29. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Los Angeles Unified School District spravuje a řídí školy v Kalifornii, které navštěvuje přes 660 000 studentů. Každý z nich se může nejpozději příští rok těšit na nový iPad, který mu bude zapůjčen školou. Nový vzdělávací program má odstartovat ještě letos na podzim, kdy dostanou iPady první studenti, jež doma nemají přístup k tabletu, notebooku či stolnímu počítači. Těch by mělo být kolem 31 000. Zatím je na program vyhrazeno 30 milionů dolarů.

Ipady ve škole

První fáze se bude týkat celkem 49 škol, mezi kterými budou školy základní, střední i vysoké. Žáci a studenti obdrží iPad s předinstalovanými aplikacemi a nebudou jej moci s nikým sdílet. Mezi dodávaný software, budou patřit digitální učebnice distribuovány společně s vydavatelstvím Pearson, aplikace pro interaktivní vyučovací hodiny či testování na tabletech.

Podle výkonného vedoucího LAUSD byly iPady vybrány po dlouhém testování několika typů zařízení. Návrhy na ně pocházeli od dvanácti výrobců hardwaru, mezi něž kromě Applu patřil i Samsung. Kromě bezpečnosti, uživatelské přívětivosti a dostupnosti aplikací prý padla volba na iPady i díky výborné schopnosti hromadné správy administrátorem.

Zdroj: Citeworld.com

 

Byl pro vás článek přínosný?