Hlavní navigace

V obchodu iTunes je už o 50 % více počeštěných filmů – tedy tři

23. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na začátku února jsme si utahovali z Applu, že už sice nabízí v iTunes Storu i počeštěné filmy, jenže jich bylo směšně málo. Konkrétně dva: Auta 2 a Na vlásku, obojí z produkce studia Disney. Od té doby přišel nový iPad s větším než filmovým rozlišením na Blu-ray a především nový přehrávač Apple TV. Změnila se nějak nabídka českých filmů? Nikoliv.

Vlastně ano, z kraje března do obchodu dorazil ještě Toy Story 3: Příběh hraček, rovněž od Disneyho (Pixaru). Snímek byl zřejmě zapomenut v nějakém administračním procesu, protože už minule jsem upozorňoval, že Slováci i Poláci jej v nabídce mají.

A v katalogu iTunes dokonce zmizela položka Films in Your Language, kde bylo možné filtrovat podle jazyka. Paradoxně se v tuzemském žebříčku nejstahovějších filmů dobře umístil snímek Prague (není česky) a také Kuky se vrací od „Svěráků“. I ten je ovšem pouze v angličtině.

 

Přesto to všechno je Apple s nabídkou tří počeštěných filmů dál než konkurenční obchody Googlu a Microsoftu. Ty u nás zatím nefungují vůbec. Pokud chcete sledovat filmy online, můžete tak učinit přes Topfun nebo Voyo. Případně se vrhnout na některé z pirátských doupat. Bohužel.

Byl pro vás článek přínosný?