Hlavní navigace

Názor k článku V pohraničí vypuklo povstání českých Němců [Mobilisace 1938] od siddhi - ono APU mělo hlavní cíl a tím jsou...

  • 15. 4. 2013 21:27

    siddhi (neregistrovaný)

    ono APU mělo hlavní cíl a tím jsou notebooky, kterých se prodává mnohem víc než stolních PC a tam má silná int. grafika svůj smysl. Potíž je v tom, že výkon samotné CPU části pospolu s ne moc dobrou úsporností celý produkt zabíjí a AMD na notebookách stále paběrku, přitom APU mělo jasný cíl získat mnohem větší podíl na trhu s notebookama.


    Celý problém je hold v tom, že celá archytektura CPU vychází z původní servrového konceptu, který se AMD rozhodla přetáhnout i na desktop aby ušetřili na vývoji. Bohužel ani na servrech s tímto AMD neuspěla, protože na servrech se víc než kdekoliv jinde hledí na poměr výkon/spotřeba. Hold vsadily vše na jednu kartu a ta se ukázalo jako špatná volba. Na druhou stranu alespoň nějaká naděje hlavně po stránce herního výkonu je fakt, že stejné CPU bude použito v nových konzolích a tak by nové hry měli být výborně optimalizované právě na tuto archytekturu.