Hlavní navigace

V příštím roce prý Apple představí iPhone 5S, nový iPad, iTV i levný iPhone

11. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V pondělí přispěchal se svou analýzou Peter Misek z investiční skupiny Jefferies. Rozpovídal se v ní o novém iPhonu 5S, dalším iPadu a kupodivu také o iTV a levné verzi iPhonu. Kromě toho také snížil maximální hodnotu akcií Applu, na kterou se dostanou. Předchozí částku 900 USD upravil na 800 USD.

iPhone 5S prý bude představen v červnu či červenci a největší změnou bude vyšší rozlišení displeje, podpora NFC a zvětšená kapacita akumulátoru.  Méně pravděpodobné je pak použití IGZO displeje od Sharpu, který by mohl být nazýván Retina+ a rozšíření paměti na 128 GB. Zmínil se i o šesti barevných variantách, které by mohly přibýt ke stávajícím černé a bílé.

Ohledně nového iPadu toho moc nepadlo. Pátá generace prý přijde s výkonnějším hardwarem, IGZO displejem, ale především s menší tloušťkou. Ta by se měla o polovinu zmenšit a iPad by se mohl vrátit k rozměrům iPadu 2.

Misek i nadále věří, že Apple představí novou televizi, o které se zatím v médiích hovoří jako o iTV. Prý již existují prototypy a Apple ji uvede v září či říjnu. Měla by obsahovat hlasové ovládání a bezdotyková gesta. Uvedení iTV již Jefferies jednou věštili, v srpnu se nechali slyšet, že se začne prodávat do konce letošního roku. To už se pravděpodobně nestane.

KL24

Opět se také obnovily spekulace o levné variantě iPhonu. I když jsme z počátku něco takového odmítali, po uvedení iPadu mini se levný iPhone nezdá být nereálným. S největší pravděpodobností by byl postaven na základu iPhonu 4. Foxconn prý již zvýšil plánovanou výrobu na 200-300 tisíc smartphonů denně.

Zdroj: AppleInsider

Byl pro vás článek přínosný?