Hlavní navigace

Valve má opět chuť dělat hry. Koupilo nové studio, tvůrce parádního Firewatche

23. 4. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

S třetími díly Half-Lifu, Portalu nebo Left for Dead to stále nevypadá nijak růžově, Valve ale opět začne dělat hry. Po pětileté odmlce vyjde Artifact, karetní hra z prostředí strategie Dota 2, která chce konkurovat Hearthstonu, Gwentu nebo The Elder Scrolls: Legends.

Právě Dota 2 z roku 2013 je poslední hrou, kterou Valve vydalo. Od té doby Gabe Newell a spol. pouze rozvíjejí herní obchod Steam, vytvářejí a ruší herní konzole a propůjčují své hry nebo jejich postavy japonským titulům/remakům.

Kromě Artifactu ale Valve vyvíjí i další hru. Firma totiž koupila indie studio Campo Santo (má jen 12 lidí). Název vám určitě nic neřekne, protože vyprodukovalo zatím pouze jedinou hru. Tu ale nejspíš znáte, jde o adventuru / walking simulator Firewatch.

MMF24

Jeho další titul se jmenuje In the Valley of Gods a vyjde už ve Valve (zřejmě příští rok). S Firewatchem jej spojuje engine Unity, cel-shaded grafika a dobrodružství, při kterém si budete hodně povídat. Tentokrát už ne vysílačkou. V roli Rašídy budete ve 20. letech minulého století prohledávat egyptské hrobky spolu s partačkou Zorou. Napoprvé to minimalistické pojetí hry fungovalo výborně, snad tvůrci nezklamou ani podruhé.