Hlavní navigace

Valve předvedlo předělanou knihovnu na Steamu. Zaměří se i na aktuální dění

22. 3. 2019

Sdílet

Letitá knihovna bude vypadat jinak. Čerstvý vzhled jí neuškodí, důležitější jsou dnes ale funkce propojující komunitu a upozorňující na novinky kolem her, které vás udrží aktuálním dění.

Na herní konferenci GDC 2019, která probíhá od 18. do 22. března, Valve ukázalo novou podobu Steamu, resp. části zaměřené na knihovnu. Report z akce nabídlo mj. Kotaku. Zatímco záhlaví klienta a navigační logika na návrzích prostředí zůstávají stejné, knihovna samotná se viditelně proměnila. Historie současné podoby sahá až někam do roku 2010.

Nová knihovna nabídne přehledovou obrazovku, kde uvidíte naposledy aktualizované hry, aktivitu svých přátel a přítelkyň a v neposlední řadě naposledy hrané tituly aj. Právě tohle je stěžejní součást nového přístupu, které vnáší do knihovny jistou dynamičnost – pokusí se vás udržet v aktuálním dění. Navíc je pojetí více vizuální.

Druhou velkou a související novinku bude představovat vlastní stránka určená pro události. Na ní uvidíte např. plánované přenosy z her, e-sportovní utkání, pozvánky do turnajů apod. Své hry stále uvidíte v postranním panelu a opět je budete moct třídit pomocí štítků. Podle PC Gameru bude možné ukládat vyhledávání pomocí štítků jako kolekce a nové tituly odpovídající parametrům však budou do vašich kategorií řazeny automaticky. Kolekce pak uvidíte i na hlavní stránce knihovny.

KL24

Valve jednoznačně reaguje na sílící konkurenci, která mj. klade důraz na komunitu. Už loni zcela předělalo chat. Veřejný betatest nového Steamu by měla být zahájen v horizontu několika měsíců. Podle PC Gameru firma cílí na léto.

Byl pro vás článek přínosný?