Hlavní navigace

Vážně nesmrtelný. Na HTC HD2 byl portován Windows Phone 8

30. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hackeři z čínské skupiny Dark Forces Team (DFT) údajně portovali Windows Phone 8 na legendární HTC HD2. Poslední zajímavý smartphone pro Windows Mobile je už tři roky starý, ale komunita jej nadále udržuje při životě. Asi žádný jiný telefon není tolik hýčkán novými systémy. Běžely na něm všechny různé Androidy, Ubuntu, Windows Mobile 6.5, Windows Phone 7, 7.5 i 7.8, MeeGo a další OS.

HTC HD8 s Windows Phone 8
HTC HD8 s Windows Phone 8, zdroj: DFT

Portování WP8 je ale jiný level. Microsoft sám vyžaduje například čip pro šifrování BitLocker, více RAM i dvoujádrový procesor od Qualcommu. Nic z toho „hádédvojka“ samozřejmě nemá. DFT už dříve ukázali, že jsou schopní, ale že by dokázali takovým způsobem zlomit nejnovější systém Microsoftu?

K dispozici máme jen pár fotek, které jde jednoduše podvrhnout. Chybí detaily, jak portování probíhalo, jejich ROM není k dispozici a ani nepíšou, co všechno v telefonu funguje, vlastně spíš nefunguje. Prozatím tak zprávu nebereme nijak vážně.

Faktem ale je, že HTC předběhlo svou dobu. Tímto modelem v podstatě odstartoval závod o co největší displej, za ostatní hardwarové parametry se ani dnes nemusejí stydět smartphony střední třídy. Například podobně vybavený iPhone 4 ještě pořád dostává aktualizace od Applu.

 

Zdroj: WPCentral

Byl pro vás článek přínosný?