Hlavní navigace

Ve Chromu pro Metro budou fungovat dva zásuvné moduly. Flash Player k nim patří

23. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prohlížeče pro Metro budou znamenat revoluci v tom, že se konečně oprostí od zásuvných modulů. Nebo alespoň od většiny z nich. Po měsících slibování Microsoft lehce slevil ze svých původních požadavků a uživatelům Internet Exploreru v Metru nabídne alespoň Flash Player. Ovšem jen na stránkách, kde je to nezbytně nutné. Weby, které se nebudou nacházet na bílé listině, od něj budou odstřižené. Chrome od Googlu rovněž obsahuje vestavěný Flash Player, přičemž před pár dny bylo oficiálně oznámeno, že tento zásuvný modul bude pracovat i v Metru.

 

Chrome tak úplně nekapituluje. Kromě něj si udrží ještě vestavěnou čtečku dokumentů ve formátu PDF. Oba zásuvné moduly běží v sandboxovém režimu. Google dále zmiňuje, že v posledních letech docházelo k postupnému úpadku v používání většiny pluginů. Vydržel prakticky jen zmíněný Flash Player, příznivci Chromu často využívají rovněž vestavěnou čtečku PDF. Zajímá vás, kolik procent uživatelů tohoto prohlížeče běžně používá jaké zásuvné moduly? Nejde o kompletní výčet, firma zmiňuje jen ty nejznámější:

  • Flash Player – 99,9 %
  • Vestavěná čtečka dokumentů ve formátu PDF – 58 %
  • Silverlight – 26 %
  • Java – 12 %
  • QuickTime – 4 %
  • Windows Media Player – 2 %

Tip: Premiéra Chromu pro Metro: první dojmy ze staronového prohlížeče

Čísla pochází konkrétně od těch uživatelů, kteří souhlasili s odesíláním neosobních technických dat. Těch by prý mělo být zhruba 20 milionů.

Zdroj: The Chromium Blog