Hlavní navigace

Ve Windows 8 RP uvidíme tři nové aplikace: News, Sports a Travel

22. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

S blížícím se vydáním Windows 8 Release Preview, tedy poslední veřejně a zdarma dostupné ukázky nadcházejícího operačního systému z rodiny Windows, se stupňuje počet úniků různých materiálů. Nyní se s vámi můžeme podělit o velice zajímavou novinku, v této verzi totiž nalezneme tři další aplikace, které doplní základní set z Consumer Preview. Samozřejmě nehovoříme o desktopových programech, ale o těch pro Metro. Půjde o tyto tři zástupce:

  • News
  • Sports
  • Travel

Myslím, že jejich účel je plus minus jasný. První aplikace bude jakýmsi novinkovým agregátorem, čili něco na způsob vašich elektronických novin. Sem zavítáte, až se posadíte na trůn a budete si chtít něco přečíst. S těmi sporty je to horší, lze opravdu těžko odhadnout, jak Microsoft tuto aplikaci pojal. Když zašátráte ve vlastní fantazii, možná se až vyděsíte (blahem), co všechny by mohl tento výtvor skrývat.

 

Travel nám bude nějakým způsobem nápomocný při plánování cest, avšak opět nic konkrétnějšího říci nemůžeme. Podle všeho však jde o tradičně jednoduché aplikace, které pouze shromažďují obsah prostřednictvím kanálu RSS. Fantazie zase jednou dostala na frak.

 

Naštěstí vám můžeme ukázat alespoň dva obrázky z News. Určitě si budete moci vybírat zdroje, přičemž většinu prostoru pak pro sebe ukradne hlavní zpráva. Další komentáře, myslím, nejsou třeba.

CS24

Tři nové aplikace ve Windows 8 RP; SuperSite for Windows Tři nové aplikace ve Windows 8 RP; SuperSite for Windows Tři nové aplikace ve Windows 8 RP; Zdroj: Win8China Tři nové aplikace ve Windows 8 RP; Zdroj: Win8China

Zdroj: SuperSite for Windows 1 | 2 | Win8China