Hlavní navigace

Ve Windows Store se už sešlo přes 150 000 aplikací. Na tahu je Microsoft

24. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to už dlouho, co jsme v souvislosti s Windows Store zaznamenali nějaký milník. Vlastně to bylo na začátku července, kdy Microsoft oznámil 100 000 dostupných aplikací. Za více než půl roku se podle neoficiálních zdrojů obchod naplnil dalšími 50 000 aplikacemi, takže dohromady napočítáte více než 150 000 kousků. Tento milník nám nicméně dokazuje, že poměřovat obchody podle čísel je z velké části nesmyl.

Tip: Microsoft sjednotil registraci pro vývojáře. Windows a Windows Phone se sbližují

Pokud k vašim oblíbeným aplikacím neexistuje alternativa, nesejde na tom, kolik aplikací v jakém obchodě najdete. Prostě používejte platformu, která vaše požadavky splní. Velká část ze všech aplikací je bez ohledu na platformu spam, jenž si nezaslouží, aby s ním kdokoli ztrácel svůj drahocenný čas. Pro Windows 8 už vznikla řada dobrých a zajímavých aplikací. Náročným uživatelům bude pořád něco chybět, byť to nebude např. Foursquare ani Facebook.)

 

Dle mého názoru hlavní problém Windows Store neleží v nízkém počtu aplikací, byť třeba o kvalitní multimediální přehrávač je stále nouze. Uživatel poráží proudy nekvalitního obsahu, aniž by Microsoft dokázal vypíchnout skutečně zajímavé položky. V tom je úspěšnější třeba konkurenční Apple. I hledání ve Windows Store je otrava. Ve výchozím stavu obchod filtruje obsah podle jazyka.

Když pak hledáte aplikaci, která komunikuje pouze anglicky, tak vám ji obchod nenabídne. Své o tom ví kolega Lukáš Václavík, jenž se na mne před pár dny obrátil o pomoc, když nemohl najít Viber. Myslím, že ani vývojáři nebudou motivováni k hrnutí dobrého obsahu, poněvadž jejich aplikace velice snadno zapadne. Další není na řadě vývojářská komunita, ale Microsoft. Měl by spravit to, jak a jaké aplikace proplouvají k uživateli.

CS24

Kategorie se už nikde neschovávají
Kategorie se už nikde neschovávají

Zdroj: MetroStore Scanner via WinBeta