Hlavní navigace

Ve Windows Store z uživatelů mámil peníze falešný VLC media player

14. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to zase tak dávno, co jsme si stěžovali na relativně vysoké množství spamového obsahu ve Windows Store. Digitální obchůdek se postupně rozrůstá, přičiňují se o to ovšem rovněž nekvalitní a duplicitní aplikace. Jedna z nich vysílala falešnou naději všem lidem, kteří v dotekovém prostředí nenašli pořádný multimediální přehrávač. Výchozí přehrávač od Microsoftu nedokáže skoro nic, práce s titulky je mu cizí a celkově neposkytuje komfort, na jaký jsme zvyklí z některých desktopových zástupců.

Tip: VLC pro Windows 8 vznikne, finance byly vybrány. Dočkáme se i bonusů

Patří k nim rovněž VLC media player, častá volba pokročilejších uživatelů. Jenže jak asi víte, verze přehrávače pro Metro teprve vzniká. Aplikace, jež se objevila ve Windows Store, byla jednoduše falešná. Jak rychle se VLC Media Player 8 v katalogu vyloupl, tak rychle zase zmizel. Microsoft ho již na stížnosti uživatelů odstranil. Falešnému přehrávači byla přiřazena cenovka 2,99 dolaru. Autor si tak mohl přijít k docela slušným penězům. Pravý VLC media player pro Windows 8 spatří světlo světa nejdříve na jaře.

 

Na tento projekt byly vybírány finance od dobrovolných dárců. Nakonec uživatelé kasu naládovali větším obnosem, než bylo v plánu. I proto nakonec vznikne verze pro Windows Phone 8. Za 47 056 liber budou najati vývojáři, kteří projektu pomohou s klíčovými a nejobtížnějšími úseky vývoje. Více informací najdete v našich předchozích bleskovkách.

V desktopovém režimu můžete i v Osmičkách nadále používat klasickou edici VLC media playeru. Nezprovozníte ji ovšem v desktopu ve Windows RT. Oficiální vydání pro Windows 8 bude uvolněno zdarma. Nenechte se zmást každou nabídkou, některé aplikace prostě nejsou legitimní. Vždy raději zkontrolujte, od jakého výrobce vlastně aplikace pochází.

MMF24

Zdroj: Neowin