Hlavní navigace

Ve Windows Storu se objevil neoficiální, ale funkcemi nabitý klient pro Google Play Music

27. 6. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když už je dnes řeč o Windows Storu, objevil se v něm také alternativní klient pro Google Play Music. Oficiálního klienta od Googlu se ve Storu ostatně hned tak nedočkáme – osobní počítače obecně Google pouze odkazuje na web. Službu lze používat přímo v prohlížeči, neoficiální klient ovšem zážitek převyšuje a bude pro mnohém lepším řešením. V základu jde samozřejmě o původní webovou aplikaci, takhle ale běží v samostatném okně, což je pro někoho výhra sama o sobě.

I webová aplikace ve Storu může být navázána na systém oznámení, což GPMDP také je. Oproti provozu v prohlížeči autor slibuje šetrnější zacházení se systémovými prostředky. Integruje se i se zamykací obrazovkou a ovladačem zobrazujícím se při změně hlasitosti. Nabízí navíc volbu vlastních (globálních) klávesových zkratek. Podporuje i úpravy vzhledu – nechyběly vám tmavý motiv a nastavení sekundární barvy?

KL24

GPMDP se opírá o webovou aplikaci, ale významně ji vylepšuje GPMDP se opírá o webovou aplikaci, ale významně ji vylepšuje

Lze si vybrat zvukové zařízení, zaznamenávat aktivitu do Last.fm nebo zakážete počítači, aby přecházel do režimu spánku během přehrávání. Dostavilo se rovněž automatické spouštění po zapnutí počítače. Pokud si rádi zpíváte, na ruku vám půjdou texty písní. Možností navíc je tedy bezpočet, takže pokud hudební streamovací službu Google Play Music používáte, nezbývá vám než doporučit, abyste si GPMDP stáhli.

Teď je sice dostupný ve Windows Storu, aplikace sama o sobě ale úplná novinka není a je k dispozici též pro Linux a macOS. Tyto verze včetně samostatného instalačního programu pro Windows hledejte na oficiálním webu na adrese www.googleplaymusicdesktopplayer.com. Navíc si můžete stáhnout také aplikaci pro dálkové ovládání z mobilního zařízení. Zatím je k dispozici jen pro Android.

Motivy vzhledu patří k žádaným funkcím Motivy vzhledu patří k žádaným funkcím

Byl pro vás článek přínosný?