Hlavní navigace

Názor k článku Velká změna v plánech GPU od AMD: Herní karty se spojí s AI akcelerátory do jedné architektury od Jan Olšan - Je zajímavý, na jak povrchních pomýlenejch dojmech můžou...

  • 17. 9. 2024 9:22

    Jan Olšan

    Je zajímavý, na jak povrchních pomýlenejch dojmech můžou tyhle "eye opening" opinion pieces být postavený. Tady tenhle názor má autor založenej na tom, že Qualcomm ukázal BG3 běžící na Snapdragonu... s upscalingem při 30 FPS. A autor článku si asi moc nepromyslel, že to vlastně není nějakej zvláštní výkon, protože pak se samozřejmě ukázalo, že grafika Snapdragonu X Elite nijak zvláštní není.

    Taky to moc nezestárlo dobře, protože o pár týdnů později zase běželi články o tom, že na tom Qualcommu hry nejdou protože je ten překladač x86 na ARM nezvládá (taky blbost samozřejmě, problém je jinde).

    Jinak teda marketingu se to demo hodně povedlo, teď když na to zpětně koukám, tak to v médiích jelo masivně. Nevíte někdo o regulérní recenzi, která pak tu hru opravdu zkoušela? Aby to demo nebylo jedno z těch, kde je realita trochu horší.

    Jinak bych tomu teda fandil, v těch noteboocích by mělo být mnohem míň samostatatných GPu a mnohem víc iGPU kvůli spotřebě a efektivitě. Ale o tom, že APu zabijou samostatný grafiky, se už mluvilo tolikrát...