Hlavní navigace

Velké změny na Twitteru: nová aplikace pro mobily a obrázek v záhlaví

18. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední velké změny se na Twitteru udály minulý rok a podrobně jsme o nich psali. V nové verzi tehdy chybělo zvýraznění příchozích soukromých zpráv DM, ale to později vývojáři opravili. Také zajímavé aktivity, kde se můžete podívat co zajímá vaše followery, byly touto změnou zcela schovány. Dostanete se k nim přes Discover – Activity.

Tip: Twitter znovu mění tvář. Je hezčí a pětkrát rychlejší

Dnešní změna je na první pohled v porovnání s dřívějšími jen drobná. V tichosti přibylo v horní liště tlačíko Me, které vede přímo na váš profil. Dříve bylo nutné kliknout na svoje jméno v levém horním boxu, ale tím se jen otevřel popup box s vaším profilem a teprve odtud jste se mohli dostat na profil. Změnila se také ikonka vedle vyhledávacího pole. Hlavička byla nahrazena ozubeným kolečkem.

Ale držte si klobouky, ve skutečnosti bude váš nový Twitter vypadat nějak takto:

Jenže když se podíváte blíže, tak je vidět, že změny jsou spojené s vydáním nové verze Twitteru pro iPad, iPhone i Android. Abyste dostali stejnou podobu profilové stránky, je potřeba aktualizovat profil z nastavení mobilní aplikace. Pak se nový obrázek v záhlaví objeví i na webu. Použít můžete už hotovou fotografii, případně vyfotit novou.

Dalšími novinkami je stream vašich nahraných fotek z tweetu i událostí a konečně funkce pinch-to-zoom u fotek na smartphonu. Je vylepšena bezpečnost přidáním schopnosti přijmout či odmítnout žádost o sledování.

Obrázek do profilu přidáte i na webové verzi (zprvu to nešlo). Jděte do Ozubené kolečko - Setting - Design a vyberte obrázek z disku o velikosti minimálně 1252 × 626 pixelů (max. 5 MB). Poté jej můžete myší posunout či přiblížit a získat ideální pozici obrázku.

MMF24

A je hotovo.

Stále nám však chybí možnost přepínání více uživatelských účtů u webové verze, což se po akvizici Tweetdecku čekalo. A co vy, líbí se vám nový Twitter?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.