Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Velký úlovek pro Intel: největší výrobce telefonních SoC si vybral pro své čipy jeho továrny. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 27. 7. 2022 20:42

    Radek Holeček

    Váš komentář přesně ukazuje, jak to dopadne, když slušný novinář začne bulvarizovat své články, protože tak mají vyšší čtenost, a jeho článek si přečte tupoun, kterého nezajímá, co Intel ve skutečnosti zveřejnil, ale má naprosto jasno v tom, že je to špatně.
    Srovnání s GloFo je dost mimo mísu. GloFo se živila prodáváním svých výrobních kapacit. Intel ne. Pro Intel jsou to prachy navíc. Linka existuje, je nevytížená, tak proč ji nepoužít k vlastnímu prospěchu. O tom, že by to bylo vítězství, neřekl samozřejmě Intel ani slovo. Ono by to bylo i nelogické, protože na vítězství musíte někoho porazit. A tady nikdo poražený není. Ač to dneska vypadá, že kapacity výroby čipů se začínají uvolňovat, jedná se jen o kapacity moderních drahých procesů. U těch starých a levných je naopak stále zoufalý nedostatek kapacit. Tedy se ani nedá říci, že by Intel porazil nějakou TSMC, Samsung nebo někoho dalšího. Prostě Mediatek si spočítal, že se mu vyplatí navrhnout některé své čipy znova na proces od jiného výrobce, než se potýkat s nedostatkem výrobních kapacit. Dopadne to tak, že všichni budou spokojení. Teda až na lidi jako vy.