Hlavní navigace

Věrnostní slevy na Opterony

9. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Intel před několika dny vydal nové Xeony řady 5500 založené na architektuře Nehalem. Ty jsou pro AMD v serverovém segmentu velkou hrozbou a tak výrobce procesorů se zeleným šípem ve znaku přichází se slevovým programem na vylepšení stávajících serverů.

opteron

Společnosti, které vlastní servery se staršími modely Opteronů, mohou uplatnit jednotkovou slevu $50 (u řady 2000 pro dvouprocesorové systémy) nebo $100 (u řady 8000) při nákupu Opteronů s 45nm jádrem Shanghai. U nejnižších modelů sleva činí až 35 % běžné ceny. Za zmínku také stojí, že rabat bude možno uplatnit i na dosud nevydané šestijádrové Opterony s jádrem Istanbul. Co je cílem této akce, je nadmíru jasné – udržet si případné zákazníky, kteří uvažují o nákupu serverů s Xeony.

Vyměnit starší Opterony za nové má být pro majitele serverů levnější nejen ve smyslu pořizovacích cen, ale také ostatních souvisejících nákladů. Stačí totiž pouze vyměnit procesory, přeflashovat BIOS, a za deset minut je server opět funkční, jak ukazuje video od AMD:

KL24

Zdroj: AMD

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku