Hlavní navigace

Větší, lepší a rychlejší. Tesco uvedlo dobře vybavený tablet Hudl 2 za pouhých 4500 Kč

3. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Britský obchodní řetězec představil druhou generaci tabletu Hudl. Té první firma prodala okolo tři čtvrtě milionu kusů, což se na značku, kterou byste si s elektronikou dříve spojovat nemohli, považuje za velký úspěch. Před nedávnem to potvrdil i tamní šéf vývoje, který navíc dodal, že se teď raději soustředí jen na tablety, protože u nich mohou na rozdíl od mobilů snadněji bojovat s konkurencí.

Tesco představilo Hudl
Tesco představilo Hudl

Hudl 2 je ve všech ohledech lepší než předchůdce. Má větší 8,3" IPS displej s rozlišením 1920 × 1200 px. Pohání jej čtyřjádrový procesor Intel Atom (1,33 GHz), má 2 GB RAM, 16GB úložiště a slot pro microSD kartu. Stejně jako u předchůdce zde najdeme stereo reproduktory (vzadu), GPS a dvoupásmovou Wi-Fi 802.11a/b/g/n. Tablet obsahuje dva foťáky: zadní 5Mpx a přední 1,2Mpx.

 

Jednou z výhod tabletu je čistý Android 4.4, který Tesco pouze doplnilo o vlastní aplikace. Potěší i udávaná osmihodinová výdrž. Hlavní zbraní ale stejně jako loni bude cena. Tesco bude novinku prodávat od 8. října za 129 liber (4500 Kč), a to v osmi různých barevných variantách: černá, bílá, oranžová, růžová, modrá, purpurová, fialová a červená. Původní generace zlevní ze 119 na 99 liber a bude se už pouze vyprodávat.

MMF24

Původní Hudl se do žádného jiného Tesca kromě britského nedostal. Zeptáme se české pobočky, jestli se pokusí dovézt alespoň druhou generaci. Za ty peníze je to totiž papírově opravdu velmi atraktivní tablet.

Zdroj: Engadget