Hlavní navigace

Většina uživatelů už přešla na Windows Phone 8.1. Lowendy stále vládnou

28. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Reklamní agentura AdDuplex se jako obvykle podělila s pár statistickými údaji týkajícími se Windows Phone. Následující čísla jsou platná k 24. listopadu. V tomto měsíci se podíl Windows Phone 8.1 poprvé zvětšil na tolik, že zastínil předchozí verze 7.x a 8.0 dohromady. Ze všech dlaždicových smartphonů používá 50,8 % uživatelů dlaždice ve verzi 8.1.

Nevíme už ale, kolik z nich přešlo na vydání 8.1 Update. Postupně se snižuje podíl Lumie 520, která se stala nejpoužívanějším zařízením s dlaždicemi a stále vládne s 26,3 %. Z čerstvějších přístrojů se prozatím nejlépe daří Lumii 630, která si vydobyla 7,1% podíl celosvětově. Ze všech výrobců Nokia, nyní už vlastně Microsoft, vládne tak mocně, že ovládá 94,99 % trhu s Windows Phone.

 

Mimochodem, je možná trochu zvláštní, že USA jsou lehce pozadu za celosvětovými trendy, pokud se budeme bavit o používané verzi systému. Na prvním místě se v zemi drží Windows Phone 8.0 s 47,5 %, na záda jim dýchá verze 8.1 s 46,6 %. Dlaždice se v USA moc neujaly a lze předpokládat, že těch pár telefonů lidé získali především za výhodnější ceny u operátorů.

Jak je známo, ti aktualizace významně zdržují, proto patrně skoro polovina uživatelů stále čeká na operační systém, který byl dokončen v dubnu. Z mé strany se ovšem jedná o pouhou spekulaci. Naštěstí, kdo se nebojí, může operátory obejít a získat nejčerstvější systém ihned.

MMF24

¨

Zdroj: AdDuplex via Windows Central