Hlavní navigace

Názor k článku Více kontroly nad soukromím a méně sbíraných dat ve Windows 10 Creators Update od Maudit - To je jednoduche, aspon pro lidi, kteri nekdy...

  • 12. 1. 2017 23:05

    Maudit (neregistrovaný)

    To je jednoduche, aspon pro lidi, kteri nekdy programovali - vase data jako jmeno, e-mail, atd. jsou soucasti struktury vaseho uctu, telemetrie se uklada jinam a nema k vasemu uctu zadnou vazbu (nebo anonymni, v dodobe nejakeho GUID). Kdokoliv pak zpracovava vase telemetricka data nema k datum vaseho uctu pristup.

    Navic v UWP mate dve identifikace (obe anonymni) - ID uzivatele a ID zarizeni. Toho mohou aplikace vyuzivat napr. pro online obsah. Rekneme, ze jste si v aplikaci pro nakupy udelal seznam veci. Pak si danou aplikaci nainstalujete treba na tabletu a protoze mate porad stejne ID uzivatele, aplikace vam muze seznam synchronizovat i na tablet. To vse bez nutnosti si zakladat jakykoliv ucet v aplikaci nebo aplikaci davat sve osobni udaje - aplikace na tabletu vi jen to, ze jste stejny uzivatel, kdo pred chvilkou vytvoril nakupni seznam v desktop aplikaci, ale uz nevi, kdo jste.