Hlavní navigace

Vice president Intelu novým šéfem AMD?

23. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Anand Chandrasekher doposud pracoval jako senior vice president v Intelu. Konkrétně velel divizi ultra mobilních zařízení a určitě se ho pamatujete ze spousty projevů na IDF (Intel Developer Forum). Anand každoročně prezentoval různé pokroky a objevy své skupiny.

Nyní, když Intel stále více koketuje s trhem smartphonů a tabletů, přišla hodně překvapivá zpráva: A. Chandrasekher na vlastní žádost z Intelu odchází. Jestli to byla tak trochu vynucená dohoda, nebo opravdu ryze vlastní a ničím uvnitř Intelu nenastartované rozhodnutí, to už se samozřejmě nedozvíme.

Novináři si samozřejmě Anandův odchod z Intelu hned spojili s krátkým seznamem hypotetických kandidátů na místo šéfa (CEO) AMD. V něm byl třeba kromě dříve z Intelu odejivšího (a také vysoce postaveného) Pata Gelsingera třeba Craig Barrett (v současnosti v Atherosu) a právě A. Chandrasekher.

Zatím se jedná o nepotvrzenou a ryzí spekulace, nicméně odchod Ananda z Intelu po 22 letech by tím určitě začal dávat smysl. Jeho zkušenosti z vedení mobilní divize by se AMD určitě hodily, navíc by to po specialistovi na servery (D. Meyer) bylo takové zajímavé prostřídání a možná i patrná změna směřování.

 

 

Zdroj: Softpedia

Byl pro vás článek přínosný?